ik ga Salamanca verlaten
Door: Lies de Vroom
Blijf op de hoogte en volg Lies
04 Oktober 2013 | Mexico, San Vicente Chicoloapan
Ja en nu nog een hele andere discussie....ik woonde heel lang geleden op Curacao.....en toen schreef ik brieven naar familie en vrienden....dan wist ik wanneer de post kwam en wanneer ik mijn brieven moest verzenden..en dan wist ik, dat het minimaal 2 maanden duurde voordat ik antwoord had. Maar nu stuur je een email...waaraan je zo bent gewend geraakt...dat je een pest stemming krijgt als er geen internet is...en dan krijg je in no time...de hele familie over je heen....Lies zoiets kan je niet sturen.....maar ik heb er wel begrip voor...maar ja...het leven is geworden zoals het is...un poco tristo...een beetje verdrietig. Liefs Lies
04 Oktober 2013 - 16:48
Heleen Klinkenberg:
Klinkt idd een beetje triestig allemaal Lies. Hoop dat je wel heel veel plezier beleeft aan je opleiding Spaans. En dat je op 1 van de straathoeken in vloeiend Spaans een heerlijke bak koffie kunt bestellen, mét wat lekkers erbij.
Fuerza y saludos (Hoop dat de vertaalmachine 'sterkte en groeten' goed heeft vertaald). Heleen -
04 Oktober 2013 - 17:28
Judith Van Vliet:
Hoi Lies, zeker pretentieus, de Alhambra-brochures.
Maar het goede nieuws is: HET KLOPT WAT ZE BELOVEN. Ik heb weinig indrukwekkender bouwwerken mogen aanschouwen en vooral ervaren......
Ik ga verder in mijn huidige Ratelband-modus:
Granada zelf is leuk (studentenstad); heerlijke koffie, goedkoop lekker eten (voornamelijk dicht bij de campus). De plaatselijke wijn houdt het midden tussen sherry en wijn, maar je kunt uiteraard ook gewoon een Rioja bestellen. En prima droge worst voor bij de borrel.
En ja, luxeprobleem natuurlijk: Toledo of Cordoba.....
Cordoba had een heerlijk Oosters badhuis, iets waar je wellicht wel oren naar hebt na het afzien in het klooster met vieze lakens, vieze koffie en vieze nonnetjes (of zijn het voornamelijk de monniken / priesters die dat stempel mogen dragen?).
En thank God for internet, ook al werkt de glasvezelkabel in Salamanca niet iedere dag zoals zou moeten. De volgende dag een mail sturen is altijd nog sneller dan de postduif van mijn opa zaliger. En aangezien jij met de snelheid van het licht over de wereld stuift, is dat ook voor jou geen optie natuurlijk. Dussss....directe reacties op je digitale posts moet je volgens mij gewoon zien als een bijwerking van een best wel nuttig medicijn :-). Soms vallen ze mee, soms vallen ze zwaar.
Alle frivoliteit op een stokje; ik hoop dat je nog kunt genieten van één van de leukste regio's in één van de heerlijkste landen ter wereld. Want je bent er nu toch....might as well enjoy it. En dat ga ik niet opzoeken op google vertaalmachine.
Doeg en zoenen!
04 Oktober 2013 - 18:28
Maartje:
Hoi lieve moeder,
Probeer inderdaad te genieten! Nog 3 weken en je moet alweer terug naar het koude Nederland...
Heel veel liefs! -
04 Oktober 2013 - 18:52
Roos De Windt:
Hai lieve lies, ik benijd je. Wat een avontuur allemaal zeg. Maar fijn dat je dat kunt. Pas goed op jezelf en geniet van alles wat op je pad komt. Liefs Roos -
05 Oktober 2013 - 11:01
Laura De Vroom:
Ja, vieze koffie is niets voor jou, kan je hele dag verpesten. Maar je zit in een mooi land, met mooi weer. Judith, wist niet dat jij zoveel van Spanje weet.
Mails niet gelijk versturen en minder puntjes helpt misschien.
geniet van je vrije week en wel naar het Alhambra gaan. Hoop heel erg dat de kamer en de koffie beter zijn.
Liefs, Laura -
05 Oktober 2013 - 22:52
Harm:
Moeders!
Schone lakens zijn nergens goed voor. (-:
Veel liefs!
Harm -
08 Oktober 2013 - 11:58
Jolanda & Olaf:
Hi Lies,
Hahah......kom de terug weg eens aan bij ons onderweg naar NL!!!
Gezellig kletsen, goede koffie gegarandeert en schone lakens maar beter nog gezellig en prachtige natuur!!!!
Tot snel xxx -
13 Oktober 2013 - 00:06
Herma:
Hoi Lies, je bericht heeft een wat sombere toon, maar gelukkig sta je nog lachend op de foto. Denk aan de mooie resultaten, die je hebt bereikt met deze cursus en hoe leuk je nu met je kleinkinderen zult kunnen babbelen! Liefs! Herma